maanantai 3. lokakuuta 2016

Musiikkiesitys 0-3 vuotiaille

Tehtävä:

Suunnittele 20minuutin musiikki-leikkituokio 0-3 vuotiaille lapsille.


Suunnittelu:

Aloitimme suunnittelun etsimällä ikäryhmään sopiville kappaleita. Käytimme apuna musiikkikirjoja. Kappaleiksi valitsimme bussilaulun (pyörät ne pyörivät), autolla ajetaan varovasti, pikkuiset kultakalat, värileikki ja pää,olkapää,peppu,polvet,varpaat.

Lauluihin mietittiin sopivat leikit. Suunnittelimme myös soittimien käytön muutamaan laulu-leikkiin mukaan. 

Toteutus:

Ensimmäisenä kappaleena esitimme pää, olkapää, peppu- laulun. Esitimme kappaleen ryhmän edessä, laulaen ja leikkien. Tarvittaessa yksi meistä siirtyi auttamaan ja ohjaamaan lapsiryhmän pienimpiä leikissä.

Toisena kappaleena esitimme pikkuiset kultakalat- laulun. Laulun lisäksi leikimme käsillä tämän kappaleen.

Kolmantena oli autolla ajetaan varovasti. Tähän jaoimme lapsiryhmän, toiset leikkivät ja toiset saivat soittimiksi rytmimunat, joita soittivat kappaleen ajan.

Neljäntenä leikimme bussilaulun, jolloin ne jotka edellisellä kerralla olivat leikkineet, saivat nyt soittaa rytmimunilla kappaleen ajan.

Viidentenä värileikki, jossa etsimme vaatteista värejä.

Leikit toteutettiin niin, että lähes koko ryhmä oli lasten edessä toimien esimerkkinä. Aivan pienille muutama irtaantui ryhmästä avustamaan leikeissä.

Oma arviointi:

Laululeikit olisi voinut ensin selittää ja näyttää leikit. Kappaleet olivat niin tuttuja, joten oletimme, että lapset olisivat niitä aiemminkin jo leikkineet ja ne olisi tuttuja. 

Aika riitti leikkeihin hyvin ja kappaleet olivat likunnallisia ja suht nopea tempoisia, niin ei jäänyt turhaa aikaa, jossa ei mitään olisi tapahtunut. Leikit olivat helppoja ja soittimet sopivia juuri tuon ikäisille. Soittimien jakaminen olisi voitu tehdä toisin. Ryhmän olisi voinut jakaa selkeästi kahteen osaan, toinen puoli soittaa ja toinen leikkii. Saman kappaleen olisi voinut laulaa kahteen kertaan, niin jokainen olisi päässyt soittamaan ja leikkimään samat kappaleet.

Värileikki ei ollut oikein sopiva leikki tuon ikäisille, tai ainakin se olisi pitänyt suunnitella tuohon ikäryhmään sopivaksi. Väreistä olisi voinut olla mallit, joita näyttää lapsille, niin värien tunnistaminen olisi ollut helpompaa. Ja etukäteen olisi voinut kertoa, mitä kustakin väristä tapahtuu, hypitäänkö vai pyöritäänkö tms. Ehkä myös olisi voinut vaatteista jo valmiiksi etsiä värit.

Ryhmätyöskentely sujui kohtalaisen hyvin. Kaikki osallistuivat, mutta selkeä vuorottelu jäi toteutumatta.Leikkejä lähti vetämään ja esitteleen oikeastaan vain yksi henkilö. Muuten suunnittelu toteutettiin hyvin ryhmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti